Rock On

Rock On
Aku Sayang Mereka

Thursday, July 8, 2010

Bola!!

Gol..Gol..Gol!!!


lagi beberapa hari je ni nak final game..world cup tahun ni lasg tak boleh di agak permainan nye...semua group yg besar pun boleh kecundang...seperti selalu aku akan beli majalah special edition "world Cup" nak usha dulu negara yang qualified..dan Group2x yang ada..ramai gak negara yang tak de tahun ni..antaranya Crotia, Trinidad n Tobago..permulaan aku pilih Japan n Brazil..sbb apa aku pilih Japan kerana permainan diorang sangat sistematik..tahun ni bola rasmi bernama "JABULANI" mmg susah nak dikawal...Hanya pemain2x Japan saja yg dapat nak control dari hantaran yang kemas n free kick yang dapat disempurnakan masuk ke gawang gol lawan...Tapi tak de la rezeki Japan akhirnya kalah gak...Lepas tu brazil mmg Old Scool otai team la..aku pun tak tau kenapa juara 5 kali World Cup tu pun tak leh nak masuk separuh akhir cara permainan pun ok..cuma kadang2x tak konsisten....banyak team yg besar2x plak yg kalah tu macam itali,argentina,portugal n england..itali juara 4 tahun lepas pun terkandas pada pusingan kedua mmg tak di sangka kan aku tengok tahun ni itali mmg kurang menyerlah pemianan dam kumpulan pun diorang tak berapa power..argentina plak ada player yang terhandal Messi pun tak boleh tembus kubu Jerman..banyak serangan bertubi-tubi yang tak dapat di selesaikan dengan baik..bayangkan seorang pemain argentina dikawal 2 pemain Jerman..pada masa yang sama ingatkan Jerman dapat gi akhir tekaan aku silap kalah jugak Jerman ngan spain..cam Euro cup 2 tahun lepas..pertahanan kedua-2x kumpulan nampak stabil permulaan..serangan pun cam tu...Cuma benteng pertahanan spain memang utuh..lansung tak kasi peluang pada jerman untuk score...at last Poyol jadi wira spain tandukkan dia meledak gawang Jerman..n akhirnya Jerman kalah..itu la kenyataan permainan Bola Sepak..belum lagi england dan portugal..banyak star sangat dalam team tapi hampeh di tengah jalan... Kuang3x..Spain pulak aku tgk tahun ni banyak nasib la..itu pada pandangan aku..tak tau la pada pengulas n pengkritik sukan yg lain..macam game Spain n Paraguay sepakkan penalti lansung tak dapat di selesaikan..banyak peluang lain yang disiakan..Kekuatan diorang tak macam 2 tahun lepas..serangan pun lemah skit..tapi apakan daya Akhirnya diorang jumpa dengan Belanda pada perlawanan akhir kali..Kita tengok la sama ye siapa akan menjulang Trophy berprestij ni....akhir kata makan bola,minum bola n tidor pun bola....

No comments:

Post a Comment